vineri, 18 ianuarie 2013

Self - Bus


Pe autobuz

Lumea se imbulzea, tinandu-se de bara, soferul conducea neglijent, robotic, cu frane multe si bruste, privind fix, in departare, cu lanul de porumb in spatele ochilor. Uneori, mai privea in oglinda, absent, si oamenii ce se contractau si dilatau in ritmul franelor bruste, ii pareau ca un banc de pesti ce se dispersau si adunau fugind de pestii rapitori. Vazuse el la Discovery...
Trei baloane se miscau si ele in ritmul pasagerilor, iar cele trei fetite ce le tineau, de-abia reuseau sa-si tina degetelele pe bara. Langa ele, o pensionara ce se asezase pe scaunul de la margine, isi cauta legitimatia de gratuitate in plasa pe care o pusese pe scaunul celalalt.  Fetita cu balonul rosu o atinse pe batrana cu balonul si ii spuse:
"Stii, caracterul nu e direct proportional cu varsta..."
Batrana o auzi, dar paru nu intelesese ce vrea sa spuna fetita si se uita la ea foarte mirata.
"Stam aici balanganindu-ne cu totii de minute bune... iar plasa ta e intacta si in siguranta. Nici nu vreau sa stiu cate vieti de om valoreaza siguranta pisicii tale"
"Dar am catelas acasa" spuse batrana, in continuare neintelegand cum poate o fetita sa-i vorbeasca asa.
Intre timp, controlorul ajunsese in dreptul batranei si ii ceru legitimatia, dar acesta n-o gasise si la urmatoarea statie, o dadura pe batrana jos, dupa ce salutara cativa prieteni de pe autobuz care nu se sinchisisera sa arate vreun bilet.

Niciun comentariu: