joi, 1 octombrie 2009

Colonul oficial al lui Basescu



















1 Oct., Trecerea de pietoni Diesel inspre Piata Muzeului, Cluj Napoca in jurul orelor 13.


Am I in China? It might even be New York here. Foarte multa lume adunata la trecerea de pietoni... Initial, am pus imbulzeala pe seama inceperii noului an universitar... Cu toate astea, la scurt timp dupa ce am ajuns acolo, am observat ca oamenii raman pe loc si la culoarea verde a semaforului. S-a mai schimbat semaforul de trei ori, dar nimeni nu se mai misca din loc. Pareau cu totii hipnotizati si paralizati de fluierul ciobanasilor. S-a mai schimbat semaforul de cateva ori si tot nu aparea nimeni; cu toate astea, parea ca fluierul inca rasuna foarte convingator in constiinta colectiva a oitelor care se imbulzeau tot mai tare intr-o uniformitate crescanda... dupa inca cinci minute, apar in mare viteza 4 masini cu girofar care incadrau doua limuzine negre. What the fuck?! A trecut o turma de bizoni care nu stiau sa franeze??? sau se dadeau elefantii de-a dura prin zona?? scapase Godzila pe strazile Clujului?

"A trecut Baseeeescuuu" si Clujul a fost in consonanta cu intreaga Romanie... a respectat autoritatea, oricat de abuziva... a fost foarte "intelegator": trece domnul presedinte, iar timpul dansului e mult mai important decat al meu, muritor de rand. Eu pot sa astept aici o juma' de ora, sa fiu calcat in picioare de alti asteptatori ca noi n-avem scop pe lumea asta.
N-a fost unul sa huiduie si sa strige "cine ma-ta te crezi mai bagabondule?"

Eu nu stiam cine trece, dar instinctiv, revoltat de acalmie si nepasare, mi-am sprijinit bicicleta de perete si am ridicat degetele mijlocii ale ambelor maini. Am mai participat la un episod similar la festivalul de jazz Garana cand Elena Udrea!!! a intrat intre jazzeri prin fata scenei cu bodyguarzii ei ca sa faca o baie de multime si toti am huiduit-o din rasputeri; era aproape de o baie in flegme... dar lumea de acolo e ceva mai civilizata decat ar fi meritat bagaboanda.

Cred ca toate campaniile politice de la noi sunt ele insele o batjocura la adresa romanilor incepand cu cei de o inteligenta medie in sus... un scuipat in fata tuturor care au un minim de bun simt si asta ESTE DE FAPT O STRATEGIE a clasei politice. Cu timpul, intelectualii vor fi tot mai scarbiti de politica, de neamul asta, de perpetuarea unui bloc de securisti PCR ramificat in PDL, PSD si PNL si vor refuza sa se mai informeze, vor auzi de atat de multe ori ca guvernul e corupt incat expresia va parea un cliseu, o axioma. Se va cauta mereu proferarea injuriilor in cercul restrans de bisnitari politici, tocmai pt. ca oamenii sa aiba impresia ca aleg mereu "bine" intre RAU si GROAZNIC

Perpetuarea oamenilor de rand din Romania, va izola si anula inca din fasa formarea oricarei alte ideologii care ar putea sa coalizeze intr-un ideal vreo clasa sociala superioara.

Inchei cu o intrebare deschisa: ce credeti ca mai vrea poporul roman?