joi, 16 octombrie 2008

fara durere...



Mare valva, mare!!! The world as we know it is about to change -in urma descoperirii unor frati din nordul Pakistanului ai caror receptori nu vor sa accepte durerea si pace... isi impreuneaza astia dintii prin buze, isi fixeaza fesu in cuie, stau cu fundu' pe resou, isi dau cu ciocanu' peste unghii ca pe xilofon, cu coltu' caramizii-n tibie, cu ranga uda peste dinti, se tavalesc prin jar, isi infunda viespi in nas si nimic...
Cercetatorii au zis atunci. "asa ceva nu exista... trebuie sa mergem in Pakistan si sa vedem cu ochelarii nostri". Au strans fondurile necesare cu masurile necesare (daca as stii care, as fi cercetator), s-au selectat, invitat, echipat, hotarat asupra liniei aeriene, si-au luat instrumentele de cercetat, le-au indesat in cala si dusi au fost. Ajunsi in Pakistan, au fost intampinati de medicul satului care i-a incaltat cu cizme de cauciuc si i-a condus spre Casa Durerii Neimplinite. I-au pus pe copii sa faca pas cu pas ce-am zis mai sus ca pot si dupa cateva bis-uri si aplauze, au constatat ca era adevarat... acestia nu simteau durerea!
Si-au luat fiecare pensetele, manusile, mastile si seringile, le-au cerut copiilor sa stea cuminti si le-au prelevat cate o proba de ADN, care cum a socotit de cuvinta.
Atentie!! Urmeaza un pasaj stiintific- citeste pe riscul tau:
Acum i-acum: pare-se ca ei toti aveau o varianta mutanta a unei gene (eu imi pariez toti banii pe un sir de relatii incestuoase specifice zonei), dar pe langa asta, inteligenta si sanatatea erau normale (desi dupa executarea unei serii de demonstratii concludente pt cercetatori... eu n-as zice!); aceasta gena se numeste SCN9A si are rolu' de-a-i comanda unei proteine care serveste ca si pasaj pentru sodiul chimic. Toate celulele nervoase au asemenea pasaje prin care semnalele unei rani mai noi sau mai vechi sunt transmise prin coloana vertebrala catre creier. Raportata la activitatea genei in cazul oamenilor cu arsuri si rani(care in mod normal sufera!!),la copiii studiati, gena SCN9A era mult prea putin activa pentru ca durerea sa li se transmita la creier. O mutatie pe care multi o considera ca un viitor mai luminos al omenirii... Cercetatorii se gandesc deja la prima pagina a ziarelor, la premiul Nobel pentru medicina, la cartile de istorie, la statui, la chipurile inlacrimate care se vor prosterna cu profunda recunostinta pana la nivelul talpilor lor, cercetatorilor care nu mai cerceteaza pentru ca au gasit... de acum vor fi numiti "Genii!!"... Izbavitorii omenirii, se vor vedea sanctificati, cocotati de-o parte si de alta a lui Dumnezeu, zambind binevoitor umanitatii.
Daca umanitatea ar fi modificata genetic ca sa nu mai simta durere... ar castiga mai mult decat ar pierde?