joi, 10 iunie 2010

Alergand pe o spirala


In mijlocul unei spirale, ce se incolaceste ca un sarpe nesfarsit in jurul ei insasi, sta 1, urmat de toate celelate cifre si numere cunoscute.
1 este singularitatea, ireductibilul, inceputul expansiunii istoriei, Dumnezeu si...in 1 se poate trai de la 2 pana la infinit.
2 este de fapt o dubla replica oglindita a aceluiasi 1, de unde porneste totul.
dar 2 se afla in stare dezagregata, supus unei descopuneri cauzate de magnetismul lui 3 si a restului de spirala in expansiune.
1, ca destinatie a lui 2, este infinitul, cum e si 2, ca destinatie a lui 1... doar ca 1 este imobil si nepasator, pe cand 2 este mobil si simtitor.
Cu toate acestea, e singurul drum in care 2 merita sa creada. 1 nu vede 2 si pare, doar pare, a fugi prin virgule spre 0...
In 2, e insusi 1, rupt in doua jumatati, si asa mai departe pana cand infinitul nu e decat acelasi 1, rupt intr-un numar infinit de bucati... si vom urmari aceasta evolutie, pana cand vom intelege ca de la inceput, ne-am fragmentat si am alergam tot mai departe de 1, pe o spirala care ne-a dus si ne va duce duce inspre replica infinita a lui 1.
Cand esti un 1 dintr-un 2, invata sa fugi invers...inainte de iremediabil